cz

Jaké si vybrat pojištění odpovědnosti

Pojistných produktů pro podnikatele existuje celá řada. Rozhodně byste neměli zapomínat na pojištění odpovědnosti za újmu či za způsobené škody. Jaké si vybrat pojištění odpovědnosti? 

Pojištění odpovědnosti se nejčastěji týká úhrady odškodnění za újmu, z výrobní činnosti či pro případ vzniku škod, které podnikatel způsobí svou činností třetí straně. Každá firma by toto pojištění měla mít sjednané. 

Jak vybrat pojištění odpovědnosti

Rozsah pojištění odpovědnosti za škodu z velké části závisí na tom, co bude zahrnuto ve smlouvě nabízené pojišťovnou a podepsané klientem, tj. podnikatelem. V zásadě si však díky dobře zvolenému pojištění může vlastník firmy vybudovat pevné krytí v případě neúmyslného poškození dalších subjektů (tzv. třetí strany).

Při rozhodování o nabídce konkrétní pojišťovny může podnikatel počítat s tím, že pojistitel zaplatí nejen částku kryjící ztrátu, ale také ušlý zisk. Prakticky všechny pojišťovny nabízí podnikatelům pojištění odpovědnosti, které kryje nejen škody na majetku, ale i škody na zdraví. Vždy je důležité se předem seznámit s pojistnými podmínkami. Jaký typ pojištění odpovědnosti si zvolíte závisí také na tom, jaká je vaše profese. Jiný typ pojištění si sjedná truhlář a jiný insolvenční správce. Rozsah pojištění lze nastavit přesně podle charakteru činnosti. 

Při výběru vhodného pojištění by se neměl podnikatel zaměřit na jeho cenu, ale především na úroveň krytí. Klíčovým prvkem je tedy nastavení pojistných limitů. Pojišťovny zpravidla připraví pojistné krytí na míru. Stejně tak je důležité vybrat si k uzavření pojištění takovou pojišťovnu, která firmě poskytne co nejlepší servis. 

Každá nabídka pojištění je individuální

Vzhledem k tomu, že se jednotlivé pojistné produkty velmi podobají, není výběr snadný. Každá nabídka pojištění je zpracovávána individuálně, aby byly splněny potřeby a požadavky klienta, s ohledem na krytí rizik či výše pojistné částky. Většina pojišťoven nabízí také celou řadu volitelných připojištění, aby bylo pokryto co nejširší spektrum škod způsobených podnikatelskou činností. Proto je pro klienty výhodné spolupracovat s pojišťovacím makléřem, který společně s klientem připraví odpovídající koncepci pojistné ochrany a následně pomůže vybrat vhodnou pojišťovnu, která bude schopna pojistnou strategii naplnit.

Specialisté Eurovalley mají s přípravou pojistných programů a strategií letité zkušenosti. Obraťte se na nás ještě dnes a nechte si zpracovat nezávislý audit pojištění a rizik ohrožujících vaši firmu.

Stanislav Závodný

Key Account Manager

V pojišťovnictví pracuje od roku 2003, kdy začínal v UNIQA na pozici specialisty pojištění vozidel. V roce 2008 přešel k pojišťovacímu makléři a dnes působí v Eurovalley, kde se zaměřuje především na SME sektor a občanské pojištění.

Vstup pro klienty
zapomněl(a) jsem heslo