cz

Korporátní pojištění: Jak ušetřit i 20 % ročně a díky spokojeným zaměstnancům snížit fluktuaci

Díky propojení korporátního pojištění s pojištěním zaměstnanců sklidíte mnoho výhod – pro firmu i vaše zaměstnance. Firma na pojistném ušetří klidně i desítky milionů ročně, zaměstnancům umožníte přístup k lepšímu (a výrazně levnějšímu) pojištění zdraví i života, nemovitostí, na cesty nebo třeba občanské odpovědnosti. S tímto chytrým benefitem si snáze udržíte ty nejschopnější. Jak to funguje?

Vaší firmě nevadí přeplácet na pojistném miliony?

Pokud jste velká firma o tisícovkách zaměstnanců, jen na pojistkách platíte mnoho milionů ročně (tedy pokud ještě nejste klientem Eurovalley). Velký díl této částky tvoří pojištění zaměstnanců.

Pravděpodobně postupujete standardní cestou: Jako zaměstnavatel nabízíte svým lidem pojistné řešení proti škodám, které by vám mohly vzniknout. Využíváte tedy pilířový produkt s jasně danými, ale ne tak docela výhodnými podmínkami.

Celý systém pojištění je tak nastaven. Příklad?

Škodní průběh pracuje proti vám


Poměr mezi výší pojistky a vyplacenou škodou vyjadřuje tzv. škodní průběh, který s počtem proplacených škod narůstá. Ve chvíli, kdy se přehoupne přes cca 50 %, náklady pro pojišťovnu se dostávají na hranu rentability.

A řekněme si to rovnou: Pojišťovny nejsou charity. I ony chtějí a potřebují vydělávat.

V této situaci má pojistitel několik možností. Tou první je, že zvedne spoluúčast. Druhou využívanou možností je snížit pojištěná rizika, aby škod nebylo tolik a vy jste i nadále platili stejnou cenu za pojištění (ne ale za řešení škod!).

Třetí možností je, že pojistitel natvrdo zdraží pojistku. A tehdy už na vyjednávání bývá většinou pozdě.

Spojením pojištění ušetří všichni zúčastnění


V Eurovalley vám nabídneme tzv. otevřenou flotilu pojistných produktů. Individuálně a za takových podmínek, aby se vaší firmě pojištění nákladově stabilizovalo. Už od prvního dne tak získáte následující výhody:

  • Stabilní cena za pojištění: K navyšování pojistného a dalším změnám pak dochází mnohem méně často, jak jste možná zvyklí.
     
  • Až 20% slevu na pojistném, což pro firmy se stovkami či tisícovkami zaměstnanců představuje úsporu v desítkách milionů za rok.
     
  • Zaměstnanci za pojištění ušetří i tisícikoruny ročně – jednoduše jim umíme nabídnout lepší pojistné podmínky. A pozor, vaši firemní administrativu to nijak nezatíží: zaměstnance obvolají lidi z call-centra a s každým domluví termín projednání individuálně.
     
  • Snížíte fluktuaci nespokojených zaměstnanců (ukážete jim, že vám na nich i jejich rodinách záleží – v časech, kdy vše zdražuje, vy jim nabídnete finanční úlevu).

Kouzlo propojení korporátního pojištění s pojištěním zaměstnanců je v tom, že je výhodné opravdu pro všechny.

Výhodnější pojištění máte na dosah – stačí udělat první krok
Poté, co se s vámi pobavíme o situaci a záměrech vaší společnosti, my v Eurovalley vytvoříme unikátní (a maximálně výhodné) řešení pro vaši firmu i zaměstnance.

Zaměstnancům výhody řešení představíme v prezentaci, kterou lze spolu s kontakty na našeho pojišťovacího partnera, vyvěsit na firemním webu a intranetu. Zaměstnanci si pak sami domluví schůzku nebo call s našimi pracovníky a svá pojištění si zařídí sami a „po vlastní ose“.

Chápeme, že idea propojení korporátního a zaměstnaneckého pojištění je pro vás možná nová. Vaše otázky či nejasnosti velmi rádi zodpovíme na osobní schůzce – neváhejte nás proto nezávazně kontaktovat kliknutím na tlačítko zde.

Bude to první krok k výhodnějšímu a velkorysejšímu pojištění vaší firmy i jejích zaměstnanců.

Tak proč to odkládat?

 

Další užitečné tipy o pojištění sledujte také na našem LinkedIn profilu nebo Facebooku.

Luděk Peter

Obchodní ředitel

V oblasti pojištění pracuje od roku 1996. Začínal jako rizikový inženýr chemicko-technologické firmy. Poté zahájil kariéru ve společnosti MARSH a postupně se vypracoval až na obchodního ředitele pro ČR. Od roku 2016 působí ve společnosti Eurovalley, kde má na starosti obchodní strategii a rozvoj.

Vstup pro klienty
zapomněl(a) jsem heslo