cz

Kryje vaši obec odpovídající pojistka?

Legislativní změny a starší nezrevidované pojistky jsou častou Achillovou patou v oblasti pojištění měst a obcí. Více než polovina měst a obcí platí za pojištění více než by museli a jejich pojistky neodpovídají aktuální hodnotě majetku ani legislativě. Až 81 % měst a obcí by za stejné peníze získalo vyšší krytí.

Pokud chcete zjistit, jestli vaši obec kryje odpovídající pojistka, nechte si vypracovat nezávislý audit. Ten zahrnuje kontrolu pojistných smluv, upozornění na podpojištění, díry v pojistce i možnost úspory. Navrhneme řešení starých škod a vypracujeme přehlednější a levnější řešení sjednocením do jedné pojistné smlouvy. Specializujeme se na veřejné zakázky, administrace veřejné soutěže je u nás samozřejmostí. Připravíme Vám transparentní nabídku od pojišťoven podle zákona o zadávání veřejných zakázek.

100 % měst a obcí v České republice pravidelně řeší problémy spojené s vandalismem, živelními pohromami nebo jinými nehodami. Stává se, že obci shoří les anebo někdo znehodnotí památku, ale odškodnění nikdo neřeší. Obec totiž není zvyklá dohadovat se s pojišťovnou. Přizvěte odborníka, který pro Vás peníze do obecní kasy získá.

Víte, jak staré pojistné smlouvy máte? Pět let stará smlouva neodpovídá dnešním hodnotám majetku. Díky vzrůstajícím cenám nemovitostí už nebude pojištěná městská nebo obecní nemovitost na tehdejší hodnotu realitě zdaleka odpovídat. Starší smlouvy navíc neodpovídají aktuální legislativě. To způsobuje následné komplikované jednání s pojišťovnou.

Najde se ve vaší obci nemovitá památka? Zřejmě tušíte, že památka není běžným domem z hlediska pojišťování. Tak aby pojistka pokryla odborné restaurátorské opravy, nelze ji pojistit jako běžný dům. Proto je dobré si tuto skutečnost ve vašich pojistných smlouvách zkontrolovat.

Se současnou pandemickou situací roste i počet kybernetických útoků. Fakultní nemocnice Brno a Benešovská nemocnice jsou příkladem mnoha obětí, které v poslední době útokům čelily. Útočníci si záměrně vybírají subjekty jako školy, úřady, nemocnice, jelikož mají množství dat a zároveň finance k vyplacení. Nenechte se nachytat a pojistěte se i na tyto rizika.

Máte ochranné složky vaší obce pojištěné správně? Velká část pojistek například pojišťuje hasičská auta jako běžná vozidla, přičemž hasičská technika obsažena ve vozidlech má hodnotu daleko vyšší.

Zjistěte, jestli máte vše v pořádku. Ozvěte se nám, specialisté Eurovalley Vám vypracují nezávislý audit, který odhalí, kde přeplácíte a v jakých případech je pojistka malá. Připravíme Vám novou koncepci pojištění odpovídající Vašim současným potřebám a vyřídíme za Vás veřejnou soutěž pro pojišťovny.

Jsme Eurovalley, pojišťovací společnost s 27letou zkušeností.

Erik Hajtmánek

manažer marketingu

Marketingová komunikace, příprava článků, kreativní práce.

Vstup pro klienty
zapomněl(a) jsem heslo