cz

Pozor na podpojištění6.12.2023

Stalo se Vám, že pojišťovna krátila pojistné plnění a důvodem bylo právě podpojištění? Výpočet pojistného plnění v případě podpojištění by měl být jednoduchou úlohou navíc postupující podle zákona. Ve skutečnosti však závisí na právním výkladu, který může být u každé pojišťovny odlišný.

Pojištění měst a obcí29.11.2023

Starostové, jak je na tom vaše obec? Víte, jak staré pojistné smlouvy máte? Najde se ve vaší obci nemovitá památka? Máte ochranné složky vaší obce pojištěné správně?

Současné trendy v pojištění přepravy – rozhovor15.11.2023

Rozhovor s Tomášem Fendrichem, který se specializuje na pojištění přepravy. Povídání jsme zaměřili na současné trendy v této oblasti.

Rizika neplacení pohledávek odběratelského a dodavatelského řetězce narůstají8.11.2023

Podle nedávného hodnocení indexu platební neschopnosti čelí mnoho firem obtížím v souvislosti se zpožděním splatnosti svých pohledávek. Tento problém je důsledkem rostoucího počtu insolvencí, který se tradičně projevuje s určitým časovým zpožděním.

Existuje několik faktorů, které přispívají k této situaci. Jedním z nich je významná inflace, což způsobuje nárůst nákladů a komplikuje finanční plánování podniků. Zvýšení úrokových sazeb. Nárůst cen energií klade další zátěž na společnosti, zvláště na ty, které jsou závislé na energetických zdrojích. Nepříznivý vliv má i trh práce, který způsobuje růst mezd a omezuje dostupnost pracovních sil. Tyto faktory se vzájemně kombinují, což představuje výzvu pro mnoho podniků.

REFERENCE NAŠICH KLIENTŮ8.11.2023

Velice nás těší zpětná vazba našich klientů za naši práci. Je to veliká radost a potvrzení, že děláme naši práci správně. Níže několik citací našich klientů.

Mockrát všem děkujeme!

Změny v pojištění motorových vozidel s účinností od 23. prosince 2023 a 1. ledna 202431.10.2023

Rádi bychom vás informovali o plánovaných úpravách v oblasti pojištění motorových vozidel, které budou platit od 23. prosince 2023 a 1. ledna 2024. Ačkoli konečná podoba zákona o povinném ručení (POV) dosud není známá, protože stále čeká na schválení v Parlamentu České republiky ve druhém čtení, chtěli bychom vám poskytnout několik předběžných informací.

Nový zákon o povinném ručení může přinést značnou finanční zátěž18.10.2023

Nový zákon, který bude platit od 23. prosince 2023, upravuje pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. Jedním z hlavních aspektů tohoto nového zákona je zvýšení minimálních limitů pojistného plnění pro případy újmy na zdraví, smrti a majetkové škody. Všechny tyto limity se zvyšují z původních 35 milionů korun na nových 50 milionů korun.

I přes tuto pozitivní změnu mohou někteří vnímat nový zákon negativně. Zákon očekává rozšíření oblastí, pro které bude potřeba uzavřít pojištění. Současně vytváří možnosti pro další výjimky, které umožní pojišťovnám snížit své náklady na plnění pojistky.

Povinné ručení pro cizince v České republice10.10.2023

Obecně platí, že český právní řád vyžaduje, aby každé vozidlo bylo povinně pojištěno formou tzv. povinného ručení, což je přesnější název pro pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla.

Důležitost pojištění nelze podceňovat, jelikož bez uzavřeného povinného ručení není dovoleno provozovat vozidlo na veřejných komunikacích. Prakticky musí mít každé vozidlo, které je provozováno na území České republiky, uzavřené povinné ručení.

Tato legislativa také zahrnuje cizince, kteří tvoří specifickou kategorii v souvislosti s povinným ručením za škody způsobené provozem vozidla.

Obecně platí, že pokud má cizinec své vozidlo pojištěné v zahraničí a má k tomu potvrzení v podobě tzv. zelené karty, nemusí v České republice sjednávat povinné ručení. Jeho pojištění je standardně platné. V zásadě lze říct, že povinné ručení má obvykle platnost alespoň v rámci států Evropského hospodářského prostoru.

Zdravotní pojištění pro cizince – změny a novinky2.10.2023

Monopol na zdravotní pojištění pro cizince, který byl zaveden dva roky zpátky se v Česku konečně ukončuje. Tento stav kritizovala široká veřejnost, včetně ministrů, politiků a pojišťoven.

Monopol znamenal, že cizinci měli povinnost uzavírat své zdravotní pojištění pouze u Pojišťovny VZP, a.s.,  dceřiné firmy Všeobecné zdravotní pojišťovny.

DŮLEŽITOST POJIŠTĚNÍ DOMÁCÍCH FOTOVOLTAICKÝCH ELEKTRÁREN: OCHRANA PRO VAŠI ENERGETICKOU INVESTICI20.9.2023

Domácí fotovoltaické elektrárny se stávají stále běžnější volbou pro rodiny, které chtějí snížit své energetické náklady a přispět k ochraně životního prostředí. Tyto systémy využívají sluneční energii k výrobě elektřiny, což může být výhodné, ale zároveň s sebou nese i určitá rizika. Jedním z klíčových faktorů, který by neměl být opomíjen, je pojištění pro fotovoltaické elektrárny.

12345678910 ...  17
Vstup pro klienty
zapomněl(a) jsem heslo