cz

Pojištění autoskel16.11.2022

Poškození skel se řadí k nejčastějším škodám na vozidlech. Pojištění skel je tak nejčastějším připojištěním k povinnému ručení, jelikož k poškození skla stačí velmi málo. Ne vždy pojišťovna vyplatí pojistné plnění v plné výši. Můžete být tak nemile překvapeni. Většině problémům se dá předcházet výběrem vhodné pojišťovny a správným nastavením rozsahu pojištění.

Dlouhodobá rizika spojená s válečným konfliktem na Ukrajině9.11.2022

Díky válečnému stavu na Ukrajině se začínají objevovat dlouhodobá rizika ovlivňující mimo jiné i sféru pojištění. Počínaje skutečností, že mnoho nadnárodních společností opustili ruský trh. K tomu řada sankcí. S tím vším spojená inflace. Je potřeba však vidět i nepřímé dopady, které tento konflikt způsobuje. Snížená dostupnost například ropy či obilí má dopad celosvětový. Z hlediska pojištění konflikt ovlivňuje hlavně letecké, přepravní, případně námořní odvětví.

KRYJE VAŠI OBEC ODPOVÍDAJÍCÍ POJISTKA?2.11.2022

Legislativní změny a starší nezrevidované pojistky jsou častou Achillovou patou v oblasti pojištění měst a obcí. Více než polovina měst a obcí platí za pojištění více než by museli a jejich pojistky neodpovídají aktuální hodnotě majetku ani legislativě. Až 81 % měst a obcí by za stejné peníze získalo vyšší krytí.

POJIŠTĚNÍ MUNICIPALIT25.10.2022

Jsou vaše pojistné smlouvy aktuální?

Odpovídají dnešní legislativě a rostoucím cenám z důvodu inflace?

Možná potřebujete audit pojistných smluv, který díry v pojistné ochraně odhalí...

Užitečné rady vám prozradí specialista na pojištění měst a obcí Ing. Petr Čončka.

Nejčastější škody ve společnostech a jejich vzrůstající finanční náročnost19.10.2022

Hlavní škody vznikající v průmyslových podnicích jsou požáry, výbuchy a přírodní vlivy. Škody tak zároveň reflektují, jaká rizika jsou zásadní ve světě průmyslových podniků. Požár a s ním spojené případně následné výbuchy tvoří více než 20 % všech škod. Těsně v závěsu jsou přírodní katastrofy s celkových podílem 15 %. Další časté škody vznikají při nedostatečné údržbě či kolizích na pracovišti s 9 %. Velkou roli v žebříčku příčin škod tak hraje i lidský faktor.

Složitá situace pro podnikatele v oblasti pojištění pokračuje13.10.2022

Díky aktuálnímu dění ve světe se růst cen pojištění obecně nezastavuje. Například zastavení růstu cen majetkového pojištění je stále v nedohlednu. Jinak na tom nejsou ani další odvětví jako pojištění odpovědnosti, kybernetické pojištění, přepravní pojištění, stavební pojištění, případně pojištění aut. Což pro podnikatele může mít za následek navýšení nákladů na pojištění.

Eurovalley TV: Vrstvení rizik7.10.2022

V dalším díle naší série se obchodní ředitel Luděk Peter rozpovídal o problematice vrstvení rizik a vysvětlil v jakých případech je tento model pro klienta vhodné použít.

Podpojištění – dva možné pohledy5.10.2022

Stalo se Vám, že pojišťovna krátila pojistné plnění a důvodem bylo právě podpojištění? Výpočet pojistného plnění v případě podpojištění by měl být jednoduchou úlohou navíc postupující podle zákona. Ve skutečnosti však závisí na právním výkladu, který může být u každé pojišťovny odlišný.

Eurovalley TV: Problematika zajištění26.9.2022

V dalším díle naší Eurovalley TV se zabýváme problematikou zajištění. Jak celá věc funguje Vám představí náš obchodní ředitel Ing. Luděk Peter, MBA.

Pojištění profesní odpovědnosti12.9.2022

Pojištění profesní odpovědnosti slouží profesím pro jejichž výkon je potřeba mít speciální vzdělání, oprávnění, zkušenosti, případně profesím, kdy povinnost nahradit škodu či újmu je spojená s duševní činností.

12345678910 ...  17
Vstup pro klienty
zapomněl(a) jsem heslo