cz

ČAP Insurance Talk #8 Petr Jedlička (ČAP, ČKP): Přístup k povinnému ručení se mění21.2.2022

Povinné ručení přestává být chápáno jako nutné zlo, ale přináší benefity pro motoristy, především asistenční služby. Hlavní analytik a pojistný matematik ČAP a ČKP rozebírá aktuální situaci na trhu s povinným ručením. Nejen pandemie zasáhla do pojistného trhu s motorovým pojištěním, ale jsou to především rozevírající se nůžky mezi objemem škod a cenou povinného ručení. Každoročně pojišťovny vyplatí přibližně 15 miliard korun na škody z povinného ručení, tedy poškozeným z dopravních nehod. Změnila se situace nejvíce po tom, co vešel v platnost nový občanský zákoník nebo hraje roli vysoká cena oprav vozidel? Byl rok 2020 bezprecedentním vypočením z historické časové řady povinného ručení? Jak se trh bude vyvíjet dále? Analytik Petr Jedlička se v rozhovoru vrací i úplně na začátek do období demonopolizace a následného vývoje. Jak je možné, že cena povinného ručení v té době strmě rostla a pak se situace obrátila?

Zdroj: cap.cz

ČAP Insurance Talk #6 Martin Žáček: Mladá generace je ochotná sdílet více dat k oceňování rizik14.2.2022

Martin Žáček, předseda představenstva a generální ředitel UNIQA pojišťovny pro český i slovenský trh, hovoří především o fúzi pojišťoven UNIQA a AXA v minulém roce, vzpomíná, co ho z oblasti vědy přimělo před mnoha lety přejít do pojišťovnictví a zajímavě také rozkrývá pro posluchače a diváky téma oceňování rizik a dostupnost dat, kdy pojišťovny budou do budoucna moci využívat čím dál více dat a díky tomu přizpůsobovat svou nabídku klientům mnohem více na míru. Rozhovor se také stočil k mimořádně důležitému tématu demografických změn a již brzké potřebě řešení produktů dlouhodobé péče ve stáří.

Zdroj: cap.cz

Jak dobře pojistit investiční projekt?14.2.2022

Poradíme vám, jak vybrat pojištění pro stavbu, montáž díla nebo investora. Kterých chyb se vyvarovat, aby projekt skončil úspěchem?

ČAP Insurance Talk #5 Tomáš Nidetzký: Mám pochybnosti, jestli je regulace nejlepším nástrojem pro ochranu klientů, mnohem efektivnější je finanční vzdělávání7.2.2022

Tomáš Nidetzký, viceguvernér České národní banky, který dříve působil i na pozici šéfa Pojišťovny České spořitelny nebo ředitele obchodu NN Pojišťovny, hovoří nejen o své roli v České národní bance, ale hodnotí také aktuální problematiku zdanění technických rezerv pojišťoven, systém evropské regulace a jeho dopady nebo rozvíjí otázku jak velmi je důležité finanční vzdělávání veřejnosti.

Zdroj: cap.cz

Eurovalley TV: Pojištění uměleckých děl1.2.2022

Jak pojistit umělecká díla, která mnohdy nelze finančně vyčíslit?

Jaký je postup při tvorbě pojištění na míru pro oblast umění?

Problematiku Vám v dalším dílu naší série představí obchodní ředitel Luděk Peter.

 

ČAP Insurance Talk #4 Michaela Koller: Bez pojištění by se svět netočil dál. Krize nám pomohla pochopit, že jsme se příliš zabývali cenou31.1.2022

Michaela Koller, generální ředitelka Insurance Europe, evropské federace pojišťoven a zajišťoven, v online rozhovoru z Bruselu hovoří nejen o rozmanitosti činností Insurance Europe, ale také vysvětluje srozumitelně směrnici Solvency II a její revizi, zmiňuje třeba to, že v oblasti ochrany spotřebitele je trh regulován až příliš nebo to, jak se daří přechod na zelenou ekonomiku v sektoru pojišťovnictví, o tzv. Zelené dohodě pro Evropu. Co si šéfka evropské federace pojišťoven myslí o českém trhu?

Zdroj: cap.cz

Pojištění SLOVANSKÉ EPOPEJE31.1.2022

Soubor dvaceti velkoformátových obrazů Alfonse Muchy společně nazýva­ných jako „Slovanská epopej“ je světovým unikátem, který český malíř maloval během let 1912–1926.

Není snadné správně stanovit pojistnou částku díla, o jehož hodnotě spekulují i sami soudní znalci z oboru výtvarného umění. Pokud by se stanovila nízká pojistná částka, hrozila by v případě škody na vystavených dílech aplikace krácení pojistného plnění ze strany pojišťovny z důvodu podpojištění. Pokud by se stanovila příliš vysoká pojistná částka, klient by zbytečně platil příliš vysoké pojistné.

Jak jsme tuto problematiku vyřešili Vám v článku představí Petr Čončka.

Eurovalley TV: Pojištění vysokých škol26.1.2022

Správné nastavení pojištění je kritickou oblastí pro fungování jakékoliv vysoké školy.

Pojištění vysokých škol totiž kombinuje několik druhů vzájemně propojujících se oblastí.

Čemu je při pojištění vysokých škol důležité věnovat pozornost představí specialista na klienty z oblasti vzdělávání a zdravotnictví, Bc. Tomáš Fendrich.

ČAP Insurance Talk #3 Renata Mrázová: V Holandsku jsou lidé dobrodruzi. Spojuje nás mentalita malého národa.24.1.2022

Renata Mrázová, současná Chief People Officer ve společnosti Home Credit International, bývalá generální ředitelka NN Pojišťovny, která působila dlouhá léta v Holandsku, v pestrém rozhovoru hovoří o individuálním přístupu k lidem, bez ohledu na jejich pohlaví, o rozdílech a naopak podobnostech české a holandské společnosti a přístupu nejen v pojišťovnictví a nebo o tom, jak se musela naučit říci si o vysokou pozici mezi muži.

Zdroj: cap.cz

Eurovalley TV: Pojištění odpovědnosti zdravotnických zařízení18.1.2022

Jedná se o povinně smluvní pojištění, které je v souladu se zákonem o zdravotních službách pro všechny subjekty, které jsou registrovány jako zdravotnická zařízení. Vztahuje se na škody, které způsobí v důsledku své odborné činnosti.

Typicky se jedná o škody, které způsobují při poskytování zdravotních služeb. Na prvním místě je určitě poškození zdraví pacienta při operaci nebo léčebném postupu. Dále není dobré zapomínat ani na pojištění majetku. Nemocnice disponují velkým počtem přístrojů, které mohou mít mnoha miliónové hodnoty a každá ztráta na takovém přístroji je pro každou nemocnici velice citelná.

Více se o tématu rozhovoří Tomáš Fendrich v dalším dílu naší série Eurovalley TV.

Další užitečné tipy o pojištění sledujte na našem LinkedIn profilu.

1 ...  6789101112 ...  17
Vstup pro klienty
zapomněl(a) jsem heslo