cz
Články z kategorie: Škody a pojistné události

ŠKODY NA FOTOVOLTAICKÝCH ELEKTRÁRNÁCH7.12.2022

S příchodem střešních fotovoltaických elektráren a povinností je od roku 2029 mít instalovány na každé nové stavbě přichází řada úskalí. Jde hlavně o zvýšené riziko, které s sebou elektrárny přinášejí. Rostoucí počet nehod solárních panelů mluví za vše.

Solární panely a jejich riziko25.7.2022

Nedávno jsme na našem blogu publikovali článek o fotovoltaických elektrárnách a jejich úskalích. Jde hlavně o zvýšené riziko, které s sebou elektrárny přinášejí. Nedávná nehoda solárních panelů v Praze mluví za vše.

Pokud hledáte partnera pro problematiku pojištění fotovoltaických elektráren, neváhejte se obrátit na Eurovalley. Našich 28 let zkušeností jsou Vám k dispozici.

Zdroj: novinky.cz

Pozor na neoprávněné krácení pojistného plnění. Může vás stát i statisíce.7.1.2022

Několikrát denně. Tak často se v praxi setkáváme s případy, kdy pojišťovna po nahlášení škody rozhodne o krácení pojistného plnění. A místo adekvátní částky vyplatí poškozenému pouze zlomek této hodnoty. Jenže ne vždy je to oprávněné. Stejně jako v případě jednoho z našich klientů.

Krize v Suezském kanálu a možné dopady na pojištění8.4.2021

Dne 23. března zablokovala Suezský kanál obrovská kontejnerová loď Ever Given. Tato událost patřila následně mezi hlavní zprávy na celém světě. Není se co divit, protože dopady na globální obchod vzhledem k přerušení provozu kanálu byly značné. Běžně totiž kanálem denně projede asi 50 lodí. Po šesti dnech byla loď konečně uvolněna a všichni zainteresovaní si oddechli. Ale ihned se zákonitě objevily úvahy o tom, kdo bude hradit škody a jak se na nich budou podílet pojistitelé a zajistitelé.

Zdroj: opojisteni.cz

Cyklistovi vlétl do cesty kokršpaněl. Muž jeho paničku žaluje o milion a půl6.11.2020

Chovatel by měl být za svého mazlíčka zodpovědný. A v případě, že třeba takový pes způsobí někomu škodu, nebo někoho dokonce zraní, musí být jeho páníček připraven nést za to následky. Co si ale myslet o případu, kdy pes vběhne do cesty ostřílenému cyklistovi a ten si kvůli tomu způsobí vážné zranění?

Zdroj: novinky.cz

Místo kyberútoků na české nemocnice odhaleno. Stopy vedou na sever Moskvy21.5.2020

Redakce Seznam Zprávy získala první detailní informace včetně konkrétního jména jednoho z útočníků. Způsob napadení nemocničních počítačových systémů je netypický, analytici mluví o provokaci a „vyhlášení války“.

Zdroj: seznamzpravy.cz

Skutečný příběh našeho klienta – Starý vlak11.5.2020

Atraktivita města (z důvodu ochrany údajů neuvádíme název) je postavena na rozsáhlých lesích a příjemném okolí. Díky železniční stanici je město pro obyvatele dobře dostupné. Město, jako mnohá jiná, se k pojištění vlastního majetku dlouhodobě nestavělo příliš pozitivně.

Proč si Američané všimli českých nemocnic? I hackeři nechávají stopy, říká detektiv26.4.2020

Americký ministr zahraničí Michael Pompeo podpořil Českou republiku v boji proti hackerům. Ty podle předního českého vyšetřovatele kyberkriminality pomohlo odhalit to, že si před samotným útokem „oťukali vrátka“.

Zdroj: seznamzpravy.cz

Patříme k nejbezpečnějším zemím v Evropě17.2.2020

Dopravní nehody jsou podle OSN druhou nejčastější příčinou úmrtí mladých lidí. Více než 40 procent úmrtí při dopravních nehodách postihuje věkovou skupinu do 25 let. V loňském roce v ČR zemřelo v důsledku dopravních nehod 547 osob, z toho 16 dětí. V porovnání s evropskými zeměmi se Česko drží na předních místech s vysokou úmrtností při nehodách.

Zdroj: novinky.cz

Velký přehled nehodovosti v Česku. Jak se bourá v jednotlivých městech6.2.2020

„To, co se na českých silnicích děje, je celospolečenský problém. Musí se jím zabývat všechny orgány veřejné sféry,“ zhodnotil situaci na tuzemských silnicích ředitel dopravní policie Jiří Zlý. Řidiči se nejčastější nevěnují řízení, nepřizpůsobují jízdu okolnostem a povrchu vozovky a jezdí v protisměru. Počet nehod roste i s přibývajícím provozem.

Zdroj: novinky.cz
12
Vstup pro klienty
zapomněl(a) jsem heslo