cz
Články z kategorie: Zkušenosti z praxe

Aktuální trendy v pojistných podvodech: Nové výzvy a prevence17.4.2024

Pojistné podvody jsou stále závažným problémem. S rozvojem technologií a změnami ve společnosti se však mění i způsoby, jakými se tyto podvody objevují a jakým způsobem s nimi pojišťovny bojují. Zde se podíváme na několik aktuálních trendů.

DŮLEŽITOST POJIŠTĚNÍ DOMÁCÍCH FOTOVOLTAICKÝCH ELEKTRÁREN: OCHRANA PRO VAŠI ENERGETICKOU INVESTICI20.9.2023

Domácí fotovoltaické elektrárny se stávají stále běžnější volbou pro rodiny, které chtějí snížit své energetické náklady a přispět k ochraně životního prostředí. Tyto systémy využívají sluneční energii k výrobě elektřiny, což může být výhodné, ale zároveň s sebou nese i určitá rizika. Jedním z klíčových faktorů, který by neměl být opomíjen, je pojištění pro fotovoltaické elektrárny.

KORPORÁTNÍ POJIŠTĚNÍ: Jak nepřeplácet na pojistném miliony ročně?2.8.2023

Pokud jste velká firma o tisícovkách zaměstnanců, jen na pojistkách platíte mnoho milionů ročně (tedy pokud ještě nejste klientem Eurovalley). Velký díl této částky tvoří pojištění zaměstnanců.

Pravděpodobně postupujete standardní cestou: Jako zaměstnavatel nabízíte svým lidem pojistné řešení proti škodám, které by vám mohly vzniknout. Využíváte tedy pilířový produkt s jasně danými, ale ne tak docela výhodnými podmínkami.

Celý systém pojištění je tak nastaven. Příklad?

NEOPRÁVNĚNÉ KRÁCENÍ POJISTNÉHO PLNĚNÍ? MŮŽE VÁS STÁT I STATISÍCE.12.7.2023

Několikrát denně. Tak často se v praxi setkáváme s případy, kdy pojišťovna po nahlášení škody rozhodne o krácení pojistného plnění. A místo adekvátní částky vyplatí poškozenému pouze zlomek této hodnoty. Jenže ne vždy je to oprávněné. Stejně jako v případě jednoho z našich klientů.

Důležitost a složitost pojištění bytů7.6.2023

„Obraťte se na profesionály, je to ta nejrozumnější cesta, kterou se vydat…” radí obchodní ředitel Luděk Peter.

Vlastnit byt či bytovou jednotku je významným krokem v životě každého z nás. S tímto vlastnictvím však přicházejí i určitá rizika a povinnosti, které by se neměly podceňovat. Jednou z těchto povinností je správné a adekvátní pojištění vašeho majetku, které vám může poskytnout potřebnou ochranu v případě nečekaných událostí. Nicméně, problematika pojištění bytů a bytových jednotek je složitá a vyžaduje odborný přístup.

Škodní inflace v oblasti pojištění aut v České republice: Když rostou ceny oprav rychleji, než vzrůstá náš optimismus31.5.2023

Co je škodní inflace a jak ovlivňuje pojištění aut? Škodní inflace je jev, kdy náklady na opravy poškozených vozidel neustále rostou rychleji než běžná inflace a zvyšují náklady pro pojišťovny i samotné řidiče. Tento trend je důsledkem nárůstu nákladů na pracovní sílu, suroviny a technologického vybavení, které jsou nezbytné pro opravy moderních vozidel.

Neoprávněné krácení odškodného29.3.2023

Několikrát denně! Tak často se v praxi setkáváme s případy, kdy pojišťovna po nahlášení škody rozhodne o krácení pojistného plnění.

Kybernetická rizika za uplynulý rok vzrostla17.1.2023

Překvapením nebude, že růst kybernetických útoků značně ovlivnila válka na Ukrajině. V naší zemi v uplynulém roce vzrostlo šíření dezinformací, malware či phishingové kampaně. Phising v minulém roce zasáhl například oblast online bazarů, ale nejen tu. Útoky směřovaly na všechny druhy zařízení i operační systémy. Velká část kybernetických podvodů se týkala falešných sbírek na Ukrajinu. Jistě někoho z vás také zasáhly smsky vydávající se za českou poštu.

Indexace pojištění16.12.2022

I když jsme o podpojištění nedávno psali, není od věci se na celou věc podívat ještě z jiné strany. Vyhnout se podpojištění začíná správným nastavením pojistné částky na začátku pojištění. Méně se však hovoří o její aktualizaci v průběhu doby trvání samotného pojištění.

Aktualizujte své pojistné smlouvy30.11.2022

Podpojištění je jedním z nejčastějších scénářů, kdy pojišťovna krátí výplatu pojistného plnění. Děje se tak v případě, že je sjednaná pojistná částka nižší než reálná aktuální pojistná hodnota daného majetku.

Vstup pro klienty
zapomněl(a) jsem heslo