en

Rizika dodavatelských řetězců

Globální rizika dodavatelských řetězců znamenají pro oblast pojišťovnictví zásadní výzvu. Hlavní problém nastává ve chvíli, kdy pojištění dodavatelů nekryje nehmotnou škodu v případě nutnosti přerušit provoz. To v praxi znamená, že není pojištěno například zpoždění v lodní dopravě. Často je tak potřeba najít řešení, které je dostupné a funguje jako prevence takovýchto událostí.

Po nejčastější podnikatelské hrozbě, kterou je kybernetický útok s požadováním výkupného je problém s dodavatelskými řetězci hned v závěsu. Za ním poté geopolitické nejistoty a obecný růst nákladů. Pro zvládnutí takové situace ve vaší společnosti je nutné využití kombinace komplexního pojištění a aktivního řízení rizik. Úskalí však často nastává za hranicemi vaší firmy a primárního dodavatele. Problém může nastat na straně subdodavatele primárního dodavatele. Tato zcela běžná situace pak naruší řetězec procesů a může vést až k přerušení provozu z důvodu nedostatku materiálu k výrobě. Příkladem z nedávné doby jsou škody vzniklé na ukrajinských přístavech a lodích. Tato situace zvyšuje rizika při přepravě zboží po celém světě a společnostem může tato skutečnost výrazně nabourávat odběratelské či dodavatelské řetězce.

Pokud potřebujete odbornou pomoc v problematice pojištění dodavatelských řetězců nebo s funkčním nastavením řízení rizik pro vaši společnost, neváhejte se na nás obrátit.

Jsme Eurovalley. To nejlepší pojistné řešení nebo nic.

Vstup pro klienty
zapomněl(a) jsem heslo