cz
Články z kategorie: Zkušenosti z praxe

Pojištění autoskel16.11.2022

Poškození skel se řadí k nejčastějším škodám na vozidlech. Pojištění skel je tak nejčastějším připojištěním k povinnému ručení, jelikož k poškození skla stačí velmi málo. Ne vždy pojišťovna vyplatí pojistné plnění v plné výši. Můžete být tak nemile překvapeni. Většině problémům se dá předcházet výběrem vhodné pojišťovny a správným nastavením rozsahu pojištění.

Podpojištění – dva možné pohledy5.10.2022

Stalo se Vám, že pojišťovna krátila pojistné plnění a důvodem bylo právě podpojištění? Výpočet pojistného plnění v případě podpojištění by měl být jednoduchou úlohou navíc postupující podle zákona. Ve skutečnosti však závisí na právním výkladu, který může být u každé pojišťovny odlišný.

Pozor na kybernetická rizika22.8.2022

Ruská invaze na Ukrajinu otřásla i světem pojištění. Mimo jiné vede totiž ke zvýšení pravděpodobnosti kybernetických útoků a s tím ke zdražení sazeb pojištění a zmenšování rozsahu pojistné ochrany v oblasti kybernetické bezpečnosti.

Jak dobře pojistit investiční projekt?14.2.2022

Poradíme vám, jak vybrat pojištění pro stavbu, montáž díla nebo investora. Kterých chyb se vyvarovat, aby projekt skončil úspěchem?

Pojištění SLOVANSKÉ EPOPEJE31.1.2022

Soubor dvaceti velkoformátových obrazů Alfonse Muchy společně nazýva­ných jako „Slovanská epopej“ je světovým unikátem, který český malíř maloval během let 1912–1926.

Není snadné správně stanovit pojistnou částku díla, o jehož hodnotě spekulují i sami soudní znalci z oboru výtvarného umění. Pokud by se stanovila nízká pojistná částka, hrozila by v případě škody na vystavených dílech aplikace krácení pojistného plnění ze strany pojišťovny z důvodu podpojištění. Pokud by se stanovila příliš vysoká pojistná částka, klient by zbytečně platil příliš vysoké pojistné.

Jak jsme tuto problematiku vyřešili Vám v článku představí Petr Čončka.

Pojištění nemocnic: Tyto 3 kritické oblasti bývají nejčastěji podpojištěny. Je to i váš případ?4.1.2022

Tento článek je určen ředitelům nemocnic a členům managementu, kteří nesou odpovědnost za finanční zdraví jejich instituce. Mapujeme v něm 3 hlavní oblasti, kde mohou vzniknout nedozírné, až likvidační škody: 1) Nároky poškozených pacientů, 2) zastaralá medicínská technika či špatný stav budov a 3) důsledky chybných rozhodnutí z nejvyšších míst.

Zvýšené riziko kybernetických útoků26.4.2021

Současné vnitrostátní i mezinárodní dění může vést k vyššímu počtu kybernetických útoků proti České republice. Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) proto zpracoval analýzu nejčastějších technik, které aktuálně útočníci využívají, a také nejčastěji zneužívaných zranitelností.

Zdroj: opojisteni.cz

Obsluha dotykového displeje v autě je „hrubá nedbalost“?25.3.2021

Každý motorista ví, že telefonování s mobilem u ucha při řízení nebo psaní esemesek za volantem je zakázané a postižitelné. Jenže: jak je tomu v případě obsluhy dotykového displeje na přístrojové desce za jízdy? O tom nedávno rozhodoval jeden německý soud.

Zdroj: opojisteni.cz

Volně pobíhající psi v obci17.3.2021

Stále častým tématem diskuzí jsou mezi starosty obcí volně pobíhající a bezprizorní psi, kteří utečou z vodítka, z pozemku nebo se volně toulají. Mnohdy mohou být tato zvířata agresivní a pro okolí nebezpečná.

Nejlepší stavbu roku 2020 má Lasvit1.3.2021

Na sklonku loňského roku byla vyhlášena Česká cena za architekturu. Za nejlepší budovu uplynulého období bylo mezinárodní porotou zvoleno nové sídlo firmy Lasvit v Novém Boru. Navštívili jsme její architekty a nakonec i samotnou budovu.

Zdroj: denikn.cz
Vstup pro klienty
zapomněl(a) jsem heslo