cz
Články z kategorie: Zkušenosti z praxe

Odpadové hospodářství v koronavirové krizi29.1.2021

Krize spojená s Covid-19 se dotkla všech možných sfér života a stejně tak i nejrůznějších oborů činnosti, odpadové hospodářství nevyjímaje. Tento sektor je velmi důležitý, ať už pro naši celkovou ochranu, hygienu či obecně pro normální chod našich životů. 

Pojištění zasněžených chodníků se obcím vyplatí28.1.2021

Obce by měly udržovat chodníky schůdné, aby předešly zraněním ze strany chodců. Výše uvedené se samozřejmě týká zejména zimního období, kdy chodníky může pokrývat sníh nebo led. Daný zákon sice přímo neukládá obcím povinnost chodníky uklízet, nesou však odpovědnost za eventuální škody. V případě, že obec nemá dostatek personálu, může využít dlouhodobě nezaměstnaných nebo dohodnout péči o chodníky s externím dodavatelem.

Ošetření úrazu v Rakousku ji stálo 300 euro, pojišťovna proplatila jen část29.7.2020

Nechat se ošetřit na zahraniční dovolené se může prodražit. Stačí navštívit zařízení, které nemá smlouvu s místním systémem veřejného pojištění. Zdravotní pojišťovna v Česku pak proplatí pouze náklady za neodkladnou péči. A to ještě jen do výše českých cen.

Zdroj: idnes.cz

Povodně a výkyvy počasí umí poškodit nejen Váš majetek9.7.2020

Letošní rok je plný překvapení. Období sucha střídají přívalové deště. Velmi časté jsou bouřky a na některých místech hlásí obyvatelé povodně. Napáchané škody se pak řeší z pojištění, pokud je sjednáno. Je proto nezbytně nastavit pojistku tak, abyste dostali plnění v maximální možné výši. Ideálně ve výši škody, která Vám vznikla. A že tomu tak vždy být nemusí dokládají mnohé případy klientů, jejichž škody jsme pomáhali řešit.

Slovenská strela po 60 letech opět na kolejích - s jistotou, s Eurovalley1.6.2020

Milovníci technických unikátů a vlaků sledovali v pondělí 25. května převoz renovované Slovenské strely, která poprvé od roku 1960 letech jela po kolejích. Tento legendární vlak restauruje společnost Českomoravská železniční opravna, s.r.o., která zajišťuje generální opravy lokomotiv a železničních vozidel. Náklady na opravu sahají na 42 milionů korun, a proto individuálně zajišťujeme vysoký limit pojištění odpovědnosti za věci převzaté pro našeho klienta ČMŽO, který by plně pokryl případnou škodu i na více podobných zakázkách.

Režim Home Office versus kybernetické pojištění21.5.2020

Pokud měla firma možnost, tak místo zavření volila pro své pracovníky home office a udržení provozu. Tím ovšem do koronavirové krize vklínila i kybernetické pojištění jako významného hráče. Otázka zní: znamená „outsourcing“ pracovních míst do domácího prostředí mimo firmu zvýšení nebezpečí v rámci stávající pojistné smlouvy o kybernetickém zabezpečení a mají tak firmy oznamovací povinnost vůči pojistiteli?

Zdroj: opojisteni.cz

Zveřejnili jste pojistnou smlouvu v registru smluv?2.5.2020

Mnohé instituce musí podle zákona publikovat smlouvy v registru smluv. Často se však stává, že se smlouva nezveřejní včas. To je velký problém, který může vést i k nevyplacení pojistného plnění. Proč tomu tak je a jak uveřejnit smlouvu v registru správně a včas?

Vodní rizika a hydrologická současnost28.4.2020

Vodu lidé často podceňují, avšak tento zdánlivě neškodný živel se může velmi rychle proměnit a stát se silnou a ničivou substancí. V České republice je voda jednou z nejčastějších příčin škod na majetku. Pojďme se dnes tedy podívat na příklady pojištění vodních rizik ve vztahu k ochraně vaší nemovitosti a domácnosti. 

Dobrovolníci z Masarykovy univerzity pomáhají potřebným27.4.2020

Tisíce dobrovolníků z centra Masarykovy univerzity nabízejí pomoc každému, kdo ji kvůli koronaviru potřebuje. Pomocnou ruku poskytují seniorům, rodičům dětí i institucím. Požádat mohou lidé z celé republiky. Kdokoli navíc může finančně přispět na materiální podporu a zapojit se tak do komunity pomáhajících.

Pojistili se proti úřednímu zásahu. Peníze za koronavirovou stopku neuvidí24.4.2020

Provozují penzion a horskou chatu, a proto se raději pojistili i pro případ přerušení provozu kvůli úřednímu zásahu. Teď ale zjistili, že na náhradu podle pojišťovny nemají nárok, protože mimořádné opatření vlády bylo neadresné.

Zdroj: seznamzpravy.cz
Vstup pro klienty
zapomněl(a) jsem heslo