en

Největší lustr na světě vyrobili skláři v České republice

Stejně jako nás těší vlastní úspěchy, jsme hrdí na to, když naši klienti odvádí výjimečnou práci. Přejete si 40 tunového skleněného draka do casina nebo podmořské svítidlo?

První sklo se na zemi objevilo již před 5000 lety. Sklářství tedy patří mezi nejstarší řemesla vůbec. V Čechách se objevují první zmínky až ve 13. století, dnes patří české sklářství mezi nejvyhledávanější na světě.

Skleněný čínský drak o délce 50 metrů, složený z 16 tisíc šupin a 600 tisíc diodových čipů je mistrovským kouskem a vrcholným dílem české firmy LASVIT. Jedná se o největší svítidlo a klenot zároveň, který byl kdy vyroben. Firma vyrábí již 13 let unikátní lustry, svítidla a klenoty do celého světa.

Na reportáž o výrobě skleněných čínských draků se podívejte zde:
https://www.facebook.com/tomas.skorepa.98/videos/2800561476691088/

a také na Forbesu: https://www.forbes.cz/velka-nadhera-lasvit-rozsvitil-sve-dosud-nejvetsi-dilo-se-25-miliony-kristalu/

V roce 2018 získala společnost LASVIT hlavní cenu Milano Design Award za „nejlepší interpretaci současného designu a budoucí konceptuální vizi”.

A nejen to. Společnost LASVIT ozdobila i 4 zastávky Dubajského metra, vyráběla poháry pro vítěze Tour de France, poháry pro Českého lva nebo trofeje pro olympioniky.

Jsme hrdí, že můžeme spolupracovat s firmou LASVIT, pomoci jim v náročných situacích a ochránit tak jejich jedinečná díla a vize.

Vstup pro klienty
zapomněl(a) jsem heslo