cz
Články z kategorie: ČAP

ČAP Insurance Talk #8 Petr Jedlička (ČAP, ČKP): Přístup k povinnému ručení se mění21.2.2022

Povinné ručení přestává být chápáno jako nutné zlo, ale přináší benefity pro motoristy, především asistenční služby. Hlavní analytik a pojistný matematik ČAP a ČKP rozebírá aktuální situaci na trhu s povinným ručením. Nejen pandemie zasáhla do pojistného trhu s motorovým pojištěním, ale jsou to především rozevírající se nůžky mezi objemem škod a cenou povinného ručení. Každoročně pojišťovny vyplatí přibližně 15 miliard korun na škody z povinného ručení, tedy poškozeným z dopravních nehod. Změnila se situace nejvíce po tom, co vešel v platnost nový občanský zákoník nebo hraje roli vysoká cena oprav vozidel? Byl rok 2020 bezprecedentním vypočením z historické časové řady povinného ručení? Jak se trh bude vyvíjet dále? Analytik Petr Jedlička se v rozhovoru vrací i úplně na začátek do období demonopolizace a následného vývoje. Jak je možné, že cena povinného ručení v té době strmě rostla a pak se situace obrátila?

Zdroj: cap.cz

ČAP Insurance Talk #6 Martin Žáček: Mladá generace je ochotná sdílet více dat k oceňování rizik14.2.2022

Martin Žáček, předseda představenstva a generální ředitel UNIQA pojišťovny pro český i slovenský trh, hovoří především o fúzi pojišťoven UNIQA a AXA v minulém roce, vzpomíná, co ho z oblasti vědy přimělo před mnoha lety přejít do pojišťovnictví a zajímavě také rozkrývá pro posluchače a diváky téma oceňování rizik a dostupnost dat, kdy pojišťovny budou do budoucna moci využívat čím dál více dat a díky tomu přizpůsobovat svou nabídku klientům mnohem více na míru. Rozhovor se také stočil k mimořádně důležitému tématu demografických změn a již brzké potřebě řešení produktů dlouhodobé péče ve stáří.

Zdroj: cap.cz

ČAP Insurance Talk #5 Tomáš Nidetzký: Mám pochybnosti, jestli je regulace nejlepším nástrojem pro ochranu klientů, mnohem efektivnější je finanční vzdělávání7.2.2022

Tomáš Nidetzký, viceguvernér České národní banky, který dříve působil i na pozici šéfa Pojišťovny České spořitelny nebo ředitele obchodu NN Pojišťovny, hovoří nejen o své roli v České národní bance, ale hodnotí také aktuální problematiku zdanění technických rezerv pojišťoven, systém evropské regulace a jeho dopady nebo rozvíjí otázku jak velmi je důležité finanční vzdělávání veřejnosti.

Zdroj: cap.cz

ČAP Insurance Talk #4 Michaela Koller: Bez pojištění by se svět netočil dál. Krize nám pomohla pochopit, že jsme se příliš zabývali cenou31.1.2022

Michaela Koller, generální ředitelka Insurance Europe, evropské federace pojišťoven a zajišťoven, v online rozhovoru z Bruselu hovoří nejen o rozmanitosti činností Insurance Europe, ale také vysvětluje srozumitelně směrnici Solvency II a její revizi, zmiňuje třeba to, že v oblasti ochrany spotřebitele je trh regulován až příliš nebo to, jak se daří přechod na zelenou ekonomiku v sektoru pojišťovnictví, o tzv. Zelené dohodě pro Evropu. Co si šéfka evropské federace pojišťoven myslí o českém trhu?

Zdroj: cap.cz

ČAP Insurance Talk #3 Renata Mrázová: V Holandsku jsou lidé dobrodruzi. Spojuje nás mentalita malého národa.24.1.2022

Renata Mrázová, současná Chief People Officer ve společnosti Home Credit International, bývalá generální ředitelka NN Pojišťovny, která působila dlouhá léta v Holandsku, v pestrém rozhovoru hovoří o individuálním přístupu k lidem, bez ohledu na jejich pohlaví, o rozdílech a naopak podobnostech české a holandské společnosti a přístupu nejen v pojišťovnictví a nebo o tom, jak se musela naučit říci si o vysokou pozici mezi muži.

Zdroj: cap.cz

ČAP Insurance Talk #2 Luciano Cirinà: V Generali pracoval i Franz Kafka17.1.2022

Luciano Cirinà, regionální CEO Generali pro Rakousko, střední a východní Evropu, Rusko a člen řídícího výboru Generali hovoří nejen o tom, jaké je mít zodpovědnost za tak široké trhy, ale i o změnách, které ve fungování jeho zaměstnanců přinesla pandemie.

Zdroj: cap.cz

ČAP Insurance Talk #1 Jan Matoušek: Budoucnost pojišťovnictví v nové době10.1.2022

Jan Matoušek, výkonný ředitel České asociace pojišťoven a České kanceláře pojistitelů hovoří nejen o době po pandemii, která za poslední rok ovlivnila všechny obory, pojišťovnictví nevyjímaje, ale také o digitalizaci, stárnutí populace a tomu, že pojišťovny nutně musí rozumět rizikům, aby mohly pomáhat.

Zdroj: cap.cz
1
Vstup pro klienty
zapomněl(a) jsem heslo