cz

Složitá situace pro podnikatele v oblasti pojištění pokračuje

Díky aktuálnímu dění ve světe se růst cen pojištění obecně nezastavuje. Například zastavení růstu cen majetkového pojištění je stále v nedohlednu. Jinak na tom nejsou ani další odvětví jako pojištění odpovědnosti, kybernetické pojištění, přepravní pojištění, stavební pojištění, případně pojištění aut. Což pro podnikatele může mít za následek navýšení nákladů na pojištění.

Komplikovaná je situace v průmyslovém pojištění majetku. Rostou jak ceny za krytí, tak náklady na následné škody. Velký vliv mají požáry a živelní události, kterých se změnou klimatu přibývá a je potřeba s častějšími událostmi tohoto typu počítat. Zásadní problém tedy bude menší nabídka kapacity pojišťoven pokrýt vetší rizika. To vše zatíženo inflací. Ta je hlavním problémem také například u pojištění odpovědnosti, kde navíc válka na Ukrajině může jednotlivé smlouvy zkomplikovat ještě daleko více. V tomto ohledu je potřeba spatřovat také exportní rizika atd.

Zásadní problém nastává také v oblasti pojištění kybernetických rizik. Válečná situace s sebou opět přináší nespočet kybernetických útoků a tím zvýšený tlak na pojištění. Počty škod navíc výrazně rostou.

Hlavní roli více než kdykoliv předtím tak budou v oblasti pojištění hrát dlouhodobá partnerství a spolupráce mezi pojistitelem a samotným klientem. Individuální přístup bude na místě více než kdykoliv před válečnou a klimatickou krizí.

Obraťte se na nás, jsme Eurovalley, spolehlivý partner v oblasti pojištění.

Luděk Peter

Obchodní ředitel

V oblasti pojištění pracuje od roku 1996. Začínal jako rizikový inženýr chemicko-technologické firmy. Poté zahájil kariéru ve společnosti MARSH a postupně se vypracoval až na obchodního ředitele pro ČR. Od roku 2016 působí ve společnosti Eurovalley, kde má na starosti obchodní strategii a rozvoj.

Vstup pro klienty
zapomněl(a) jsem heslo