cz

Nejlepší stavbu roku 2020 má Lasvit1.3.2021

Na sklonku loňského roku byla vyhlášena Česká cena za architekturu. Za nejlepší budovu uplynulého období bylo mezinárodní porotou zvoleno nové sídlo firmy Lasvit v Novém Boru. Navštívili jsme její architekty a nakonec i samotnou budovu.

Zdroj: denikn.cz

Odpadové hospodářství v koronavirové krizi29.1.2021

Krize spojená s Covid-19 se dotkla všech možných sfér života a stejně tak i nejrůznějších oborů činnosti, odpadové hospodářství nevyjímaje. Tento sektor je velmi důležitý, ať už pro naši celkovou ochranu, hygienu či obecně pro normální chod našich životů. 

Pojištění zasněžených chodníků se obcím vyplatí28.1.2021

Obce by měly udržovat chodníky schůdné, aby předešly zraněním ze strany chodců. Výše uvedené se samozřejmě týká zejména zimního období, kdy chodníky může pokrývat sníh nebo led. Daný zákon sice přímo neukládá obcím povinnost chodníky uklízet, nesou však odpovědnost za eventuální škody. V případě, že obec nemá dostatek personálu, může využít dlouhodobě nezaměstnaných nebo dohodnout péči o chodníky s externím dodavatelem.

Cestovní pojištění - na co si dát pozor?6.1.2021

K cestování do zahraničí bez správně zvoleného cestovního pojištění se odváží jen málokdo a častokrát na to velmi draze doplatí. S čím můžete v cestovním pojištění počítat a s čím ne? Jak vybrat správné cestovní pojištění?

Proč je pro obce důležité pojištění5.1.2021

Obce patří mezi veřejnoprávní subjekty, které spravují nejen vlastní, ale i svěřený majetek. Řídí se zákonem o obcích, podle kterého musí řádně pečovat o svůj majetek a chránit ho před poškozením nebo zničením, ať už v důsledku vandalismu nebo živelné události, dále před krádeží nebo zneužitím.

Proč myslet na pojištění pro podnikatele16.11.2020

Provozování vlastního podnikání vyžaduje od podnikatele nejen dobrý nápad a obchodní vkus, ale také hodně odvahy. Je třeba si uvědomit, že vlastník společnosti je odpovědný za zaměstnance, majetek společnosti i za jakékoli škody způsobené zákazníkům. Proto je tak důležité, aby osoba, která podniká, měla sjednáno pojištění pro podnikatele v rozsahu, který vyhovuje jeho konkrétním potřebám. 

Přínos RISK MANAGEMENTU pro podnikatele13.11.2020

Risk management, který se zabývá identifikací případných rizik, analýzou a hodnocením jejich nebezpečí, patří bohužel mezi dlouhodobě podceňované činnosti. Podnikatelé se prvotně soustředí na maximalizaci zisku. Když se však později dostanou do problémů, tak zjišťují, jak je důležité při zahájení každého projektu stanovit, vyhodnotit a ošetřit případná rizika.

Jak si vybrat pro firmu správné pojištění11.11.2020

Výběr správného pojištění je jedním z výstupů aplikace risk managementu, který identifikuje, analyzuje, hodnotí a ošetřuje významná rizika. Pojištění se vyplatí každému podnikateli bez ohledu na vykonávanou činnost. Pojištění zabezpečí jeho nemovitosti, movité věci, zásoby a ochrání ho i při styku s lidmi, s nimiž je právně zodpovědný.

Cyklistovi vlétl do cesty kokršpaněl. Muž jeho paničku žaluje o milion a půl6.11.2020

Chovatel by měl být za svého mazlíčka zodpovědný. A v případě, že třeba takový pes způsobí někomu škodu, nebo někoho dokonce zraní, musí být jeho páníček připraven nést za to následky. Co si ale myslet o případu, kdy pes vběhne do cesty ostřílenému cyklistovi a ten si kvůli tomu způsobí vážné zranění?

Zdroj: novinky.cz

Ošetření úrazu v Rakousku ji stálo 300 euro, pojišťovna proplatila jen část29.7.2020

Nechat se ošetřit na zahraniční dovolené se může prodražit. Stačí navštívit zařízení, které nemá smlouvu s místním systémem veřejného pojištění. Zdravotní pojišťovna v Česku pak proplatí pouze náklady za neodkladnou péči. A to ještě jen do výše českých cen.

Zdroj: idnes.cz
1 ...  9101112131415 ...  17
Vstup pro klienty
zapomněl(a) jsem heslo