cz

Společnost Eurovalley podniká udržitelně1.2.2023

Cílem pro nadcházející léta je podnikat udržitelně, snižovat uhlíkovou stopu a k našemu byznysu přistupovat s respektem k přírodě. Nechali jsme si vypracovat audit ukazující jasnou strategii. Založili jsme nové oddělení zabývající se udržitelným podnikáním. Výsledkem je postupné směřování společnosti k uhlíkové neutralitě, nastavení úsporných opatření vedoucí k šetrnosti k naší planetě.

Rizika dodavatelských řetězců25.1.2023

Globální rizika dodavatelských řetězců znamenají pro oblast pojišťovnictví zásadní výzvu. Hlavní problém nastává ve chvíli, kdy pojištění dodavatelů nekryje nehmotnou škodu v případě nutnosti přerušit provoz. To v praxi znamená, že není pojištěno například zpoždění v lodní dopravě. Často je tak potřeba najít řešení, které je dostupné a funguje jako prevence takovýchto událostí.

Kybernetická rizika za uplynulý rok vzrostla17.1.2023

Překvapením nebude, že růst kybernetických útoků značně ovlivnila válka na Ukrajině. V naší zemi v uplynulém roce vzrostlo šíření dezinformací, malware či phishingové kampaně. Phising v minulém roce zasáhl například oblast online bazarů, ale nejen tu. Útoky směřovaly na všechny druhy zařízení i operační systémy. Velká část kybernetických podvodů se týkala falešných sbírek na Ukrajinu. Jistě někoho z vás také zasáhly smsky vydávající se za českou poštu.

Průmyslové pojištění v roce 20235.1.2023

Rok 2023 s sebou přinese významné změny v oblasti průmyslového pojištění. Zásadním problémem nyní je a bude menší nabídka kapacit pojišťoven v případě zajištění pokrytí větších rizik. Především pak v energetickém odvětví, ale nejen tam.

Indexace pojištění16.12.2022

I když jsme o podpojištění nedávno psali, není od věci se na celou věc podívat ještě z jiné strany. Vyhnout se podpojištění začíná správným nastavením pojistné částky na začátku pojištění. Méně se však hovoří o její aktualizaci v průběhu doby trvání samotného pojištění.

ŠKODY NA FOTOVOLTAICKÝCH ELEKTRÁRNÁCH7.12.2022

S příchodem střešních fotovoltaických elektráren a povinností je od roku 2029 mít instalovány na každé nové stavbě přichází řada úskalí. Jde hlavně o zvýšené riziko, které s sebou elektrárny přinášejí. Rostoucí počet nehod solárních panelů mluví za vše.

Aktualizujte své pojistné smlouvy30.11.2022

Podpojištění je jedním z nejčastějších scénářů, kdy pojišťovna krátí výplatu pojistného plnění. Děje se tak v případě, že je sjednaná pojistná částka nižší než reálná aktuální pojistná hodnota daného majetku.

Pojištění zdravotní péče cizinců23.11.2022

Pojištění zdravotní péče cizinců je produkt, který slouží k tomu, aby i občané zahraničních zemí dlouhodobě pobývající v České republice měli přístup k plné zdravotní péči. Typicky jde o zaměstnance zahraničních společností, kteří dlouhodobě pracují v České republice, ale zaměstnáni jsou u zahraničního subjektu. Nabízíme také pojištění zdravotní péče pro zahraniční studenty, kteří v České republice studují.

Jaké parametry by mělo pojištění splňovat a jak ho sjednat se dozvíte v krátkém videu, které připravil náš kolega Bc. Tomáš Fendrich.

Pojištění autoskel16.11.2022

Poškození skel se řadí k nejčastějším škodám na vozidlech. Pojištění skel je tak nejčastějším připojištěním k povinnému ručení, jelikož k poškození skla stačí velmi málo. Ne vždy pojišťovna vyplatí pojistné plnění v plné výši. Můžete být tak nemile překvapeni. Většině problémům se dá předcházet výběrem vhodné pojišťovny a správným nastavením rozsahu pojištění.

Dlouhodobá rizika spojená s válečným konfliktem na Ukrajině9.11.2022

Díky válečnému stavu na Ukrajině se začínají objevovat dlouhodobá rizika ovlivňující mimo jiné i sféru pojištění. Počínaje skutečností, že mnoho nadnárodních společností opustili ruský trh. K tomu řada sankcí. S tím vším spojená inflace. Je potřeba však vidět i nepřímé dopady, které tento konflikt způsobuje. Snížená dostupnost například ropy či obilí má dopad celosvětový. Z hlediska pojištění konflikt ovlivňuje hlavně letecké, přepravní, případně námořní odvětví.

12345678910 ...  17
Vstup pro klienty
zapomněl(a) jsem heslo